MENU

Eelt

Eelt hebben we allemaal en dat is maar goed ook, want eelt is een natuurlijke beschermlaag. Eelt is een opeenhoping van dode huidcellen. Vanwege plaatselijke druk of wrijving worden er onder de onderste huidlaag steeds nieuwe huidcellen aangemaakt. Bij eeltvorming zijn dat er meer dan er aan de oppervlakte afsterven. Hierdoor ontstaat er een opeenhoping en dit noemt men eelt.

 

Een dun laagje eelt is heel gewoon, dit is ter bescherming van je onderhuid. Deze eeltlaag wordt niet weggehaald, maar kun je verzorgen en soepel houden met een goede voetcrème.

 

De vorming van overtollig eelt heeft meerdere oorzaken. Niet goed passende schoenen is er één, evenals het dragen van schoenen zonder sokken of kousen. Overgewicht kan een oorzaak zijn; door extra druk hebben de voeten het zwaarder te verduren. Tenslotte vormt ook de drogere huid van de oudere voet een basis voor overmatig eelt.

Belangrijk

Eelt gaat niet vanzelf weg.

Behandeling

Ik behandel eelt deskundig met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde frees- of snijtechniek. In de behandeling breng ik de eeltlaag terug tot een normale dikte. Ik adviseer in sommige gevallen een voedende voetcrème met urea van Suda.

Nieuws!

Medische pedicure was ik al langer, maar helemaal tevreden was ik nog niet. Ik wilde verder, meer leren over dit specialistisch...

Lees meer
Advies

Een probleemvoet vraagt om speciale schoenen. Gelukkig is de keuze de laatste jaren enorm verbeterd. Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe schoenen?

  • Ga naar een schoenenspeciaalzaak. Ze hebben veel keuze en het personeel is deskundig.
  • Koop nieuwe schoenen ’s middags. De voeten zijn dan soms wat opgezet. Zo koop je nooit te krappe schoenen.
  • Laat je voeten altijd opmeten bij het kopen van schoenen.
  • Koop schoenen van glad en soepel materiaal zonder naden aan de binnenkant en harde randen.
  • Kies liefst voor een schoen met veter of klittenbandsluiting.
  • Let op de schoenzool, deze moet soepel en niet te dun zijn.
  • Geef je tenen ruimte, zowel aan de bovenzijde als in de breedte.
  • Zorg dat de hiel goed omsloten is.

Klik hier voor het complete schoenadvies.