MENU

Likdoorn

Een likdoorn is een naar binnen groeiende eeltplek op plaatsen waar herhaaldelijk druk en wrijving op wordt uitgeoefend. Hierdoor gaat de huid extra groeien en wordt deze naar binnen geduwd.

Een likdoorn kan voor veel pijn en ongemak zorgen.

 

De likdoorn wordt ook wel eksteroog of eeltpit genoemd. Er zijn meerdere oorzaken waardoor likdoorns kunnen ontstaan.

Denk aan een verkeerde voetstand, slecht passende schoenen, een te krap model waardoor je tenen in de verdrukking komen. Maar ook door een verkeerde afwikkeling van de voet kan een likdoorn ontstaan.

 

Er bestaan ook ‘weke likdoorns’. Deze zijn zacht en vochtig en zitten vaak tussen de tenen.

Een wrat en een likdoorn zijn twee verschillende dingen. Het verschil tussen een likdoorn en een wrat is -voor een leek- moeilijk te onderscheiden.

Belangrijk

Een likdoorn gaat niet vanzelf weg.

Behandeling

Ik behandel de likdoorn door de bovenste eeltlaag te verwijderen met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde frees- of snijtechniek. Dit geeft direct verlichting. Vervolgens wordt de kern van de likdoorn stukje bij beetje verwijderd. Dit kan meerdere behandelingen betekenen.

Nieuws!

Medische pedicure was ik al langer, maar helemaal tevreden was ik nog niet. Ik wilde verder, meer leren over dit specialistisch...

Lees meer
Advies

Eén van de oorzaken van likdoorns is krappe of niet goed passende schoenen. Het belangrijkste advies is dus: draag passende schoenen! Dit is –jammer genoeg- niet altijd conform de mode, maar goed passende schoenen met de juiste breedte- en hoogtemaat dragen enorm bij tot uw voetenwelzijn.

 

Het is de moeite waard om het in ieder geval een keer te proberen.