MENU

Voeten van kinderen en jongeren

Kinderen zijn beweeglijk. Ze rennen, klimmen, springen en bij alles wat ze doen gebruiken ze hun voeten. Een pedicurebehandeling is niet het eerste wat je verwacht bij een kindervoet, toch gaat het regelmatig fout.

Een verkeerde stand van de voet of een voet die niet voldoende wordt afgewikkeld kan ook voor problemen zorgen.

Hetzelfde geldt voor intensief sporten of het dragen van slecht passende schoenen. Een kindervoet groeit snel, het kan dus zomaar gebeuren dat een op maat gekochte schoen snel alweer te strak zit. Het gevolg kan zijn dat de voet een onnatuurlijke vorm aanneemt en pijn veroorzaakt aan de voeten, knieën, maar ook de rug.

 

Dit zijn de meest voorkomende aandoeningen bij opgroeiende kinderen:

  • voetschimmel
  • mycose- oftewel schimmelnagels
  • ingroeiende nagels
  • wratten

 

Let dus op de voeten van uw kind en neem voetklachten altijd serieus. Een check gevolgd door een juist advies en eventueel een behandeling kan grotere problemen in de toekomst voorkomen.

Behandeling

Bij het behandelen zorg ik voor een kindvriendelijke en ontspannen sfeer. Ik betrek het kind stap voor stap in de behandeling en zorg dat het overzichtelijk blijft en veilig voelt.

BELANGRIJK

Als het nodig is, zal ik uw kind altijd door verwijzen naar een huisarts, specialist, podotherapeut of podoloog.

Nieuws!

Medische pedicure was ik al langer, maar helemaal tevreden was ik nog niet. Ik wilde verder, meer leren over dit specialistisch...

Lees meer
Advies

Kindervoeten

Kindervoeten zijn nog in ontwikkeling en dus kwetsbaar.

Zorg dat de schoen de juiste lengte-, hoogte- en breedtemaat heeft.
Een te strakke schoen kan de kindervoet ernstig beschadigen.
Een te grote schoen kan eeltvorming veroorzaken.

 

Kies liefst een leren schoen daarin kan de kindervoet gezond ademen. Leer vormt zich bovendien naar de vorm van de kindervoet. Echt leer vermindert kans op infectie, schimmelvorming en zweetvoeten.

 

Ga naar een goede (kinder)schoenwinkel. Daar meten ze altijd de lengte-, hoogte- en breedtemaat van de kindervoet en geven ze goed advies.